28 Augusti

Det är bara 2 dagar kvar, två knappt hela dagar, och jag vet inte ens vad jag ska ha med mig!

Har börjat packa, och jag vill ju ha med mig in princip alla mina kläder.. Så högen blir större och större och större, och jag får mer och mer panik. Vad kommer jag att köpa nytt, vad kommer jag att använda?!
Nu kom mamma in och sa att jag skulle kasta sakerna jag inte använder i rummet, en sortering i taget va?!

Igår åt vi kräftor med familjen, det var jätte mysigt. Vi satt ute, och myggen åt upp oss, men det gjorde inte så mycket, vi lindade in oss i filtar och sådär, så kändes det bättre. :)

Jag fick en kanin igår, Tussen döpte jag henne till, efter min lilla tussibuss Nicklas! :) Meningen är att jag ska krama henne när jag får hemlängtan, och jag har redan börjat. Sitter med henne i knät när jag skriver.. Jag antar att jag längtar hem redan, fast jag sitter på mitt rum i samma hem som jag haft dem senaste 15 åren..

Fick ett jätte fint hjärta av nicklas mamma också, att ha på halsbandet. Usch vad tungt det kommer bli att flytta ifrån alla mina närmaste!

Blir krogen med flickorna sen <3

Goda kräftor!




kaninen jag fick av mina föräldrar <3


27 Augusti

Hej

Dem ringde från Cultural care igår och frågade om jag fått mitt visum, och frågade vilka datum det stod på, och då visade sig att dem hade skrivit att visumet gick ut 2010 ist för 2011.. Vilket resulterade att jag och Nicklas åkte upp till Ambassaden i sthlm för att rätta till felet, och då var vi tvugna att vänta i en timme för att dem skulle rätta till felet! Jag fick vänta inom hus, men Nicklas den stackarn var tvungen att vänta ute för att han inte fick hänga med in.. Hade värsta skuldkänslorna när jag äntligen kom ut oh hittade en genom frusen Nicklas. :(

jag tycker inte att ett sånt fel ska kunna hända! Nu bodde jag ju så pass nära att jag bara kunde åka in, men tänk om jag bott typ i göteborg, då hade jag haft problem!

Jaja.. Nu är det fixat iallafall. var med Katja på kvällen och såg Cinderella, faktiskt kul att se den på engelska när man är van att se den på svenska. :) Ur mys att va med henne!

Idag var jag och Nicklas i Södertälje, jag köpte en ram och framkallade några bilder på oss, som han fick. Blev fint faktiskt. :) Sedan köpte jag leksaker till barnen i USA. Jag köpte jongleringsbollar, en handboll man kan ha i vatten (mest för att jag har lovat att lära dem handboll. :)) och en tavla som man kastar bollar på och får olika poäng. Försökte köpa så att det passar alla åldrar och kön. :) Blir säkert kalas bra!

Fick ett jätte fint armband av Nicklas också, blev jätte glad! :D <3

Ikväll blir det att äta kräftor, mysigt värre! :)



Armbandet Nicklas gav mig! <3





jag och Nicklas!



En handboll, bolltavla och jongelingsbollar till mina värdbarn



<3


26 Augusti

Hej,
igår var jag och Nicklas först och bowla (vi vann en serie var. :)) Och efter det såg vi knight and day på bio! Jätte mys kväll var det minsan.
Efter det så åkte vi upp till sthlm för att hämta pappa som var på någon krog vid sveavägen. Haha, jag körde i fel färdriktnings fil, och mot enkelt riktat och mot rött! Borde ha blivit av med körkortet flera gånger! Hatar att köra där jag inte hittar eller vet var jag ska.. Hur jag kör i USA då där jag inte hittar alls, blir spännande..

Imorse var jag och Nicklas duktiga! Vi kravla oss ur sängen och var på gymmet klockan 8! Duktigt värre när båda är lediga faktiskt, sen åkte vi hem och somna båda två i sängen, det var vi värda.

Ska leka med Katja ikväll, det var länge sen, och imorgon blir det kräftskiva, och lördag krogen! :)

Sen måste jag börja packa också någongång också... huvaligen! Vad ska man ha med sig?

Puss pch kram!
Vad tycker ni om min bloggs nya look?:)




Nicklas <3


24 Augusti (igen!)

hej,
Lisa gjorde en header åt mig, jätte fint! Är urnöjd med den, där emot måste jag fråga någon som vet hur man ändrar färg på texten? För nu ser man ju typ ingenting.. :P Orkar inte hålla på längre, fortsätter typ imorgon.. Men visst är headern snygg?! ;)

24 Augusti

Det är bara sex dagar kvar, och jag är liv rädd..

Nu för tiden vaknar jag tidigt och har panik för att jag har glömt något inför resan.. Men jag vet inte vad! Jag ska väl börja packa snart, så jag lugnar ner mig lite, men det blir så verkligt då! Missförstå inte, jag vill resa, men hur säger man tack och hej för ett helt år till alla här hemma, och startar ett nytt liv. Jag menar jag kommer inte ens hem till jul! :o

Jag pratade med min nya familj på spype igår, eller, jag såg dem och de såg inte mig eftersom min skype krångla.. Jag kan inte den där saken! Men dem såg jätte söta och trevliga ut! Så det kommer säkert bli kalas bra, och jag tror inte alls att jag kommer ångra att jag åkt dit! Nu har jag lovat äldsta tjejen att jag ska lära henne åka snowboard, och så ska jag prova att åka vattenskidor! Fett grymt! :D Sen hade dem som en ballong man åker i efter en motorbåt, och jag tror jag har testat en sån i Turkiet, hur som helst, spännande att testa. :)

Juste, Ambassaden i fredags.. Jag träffade några göteborgare jag stod och pratade med i kön, dem var jätte trevliga. Dock skulle dem åka 7 september, så en vecka senare, så vet inte om jag ser dem mer igen, eftersom vi inte bytt nummer eller nått.. Men iallafall! Vi stod där och prata i kön, och sen kom den där vakten som kollar att man har allt med sig, samma vakt som inte släppte in mig förra gången. Jag höll på att kissa på mig alltså, asläskigt! Men, han kollade igenom mina saker, och sedan traskade han vidare till en annan nervös flicka i kön, så det gick bra. Sen fick vi gå till en tull där dem kollade om vi hade något elektroniskt eller nått, och jag var elektronisk-fri, så jag fick gå förbi några faktiskt. Sen kom vi in till ett rum med amerikanska vakter.. blir genast asnervös.. Ni lämnade in våra papper och pass, sen fick vi sitta ner och vänta på att bli uppropade.

"Ingrajd Johäna Börg" - så var det min tur..
Fick gå till en lucka, där jag fick ta finger avtryck, och sedan frågade hon mig hur mpånga barn jag hade, vilken ålder på barnen, och vad jag skulle tjäna om veckorna. Jag gissade och hon sa "Thats seems correct" Med ett leende på läpparna, yeay, sen fick jag gå! :)
Efter drog jag och mina nya göteborska vänninor och åt, och sen på ett möte med andra au pairer. :)

Fick mitt internationella körkort igår också.. haha det är fett fånigt! Ser hemma gjort ut.. Det är typ som en bok på franska, och sen är det mina uppgifter, och ett kort på mig inplastat.. verkligen inte snyggt! Får inte ens plats i plånboken.. Kommer säkert få ta ett Amerikanskt körkort, vilket vore rätt coolt ändå! :)

Jaja, puss och kram!


19 augusti

hejdär!

Ambassaden gick inge vidare i tisdags, hade missat ett helt dokoment.. höhö.. Så kör igen imorgon! Nu har jag prickat av en checklista, så nu har jag allt tror jag! (hoppas jag!)

Idag var carro x2 här tillsammans med Tina. Jag visste att dem skulle komma, men inte när.. Så jag och Nicklas låg i nattkläderna och såg på film när dem kom, trots att klockan var typ fem! :)

Carolina gav mig en bok där hon skrivit minnen i, och klistrat i bilder på oss, ursött! :) blev jätte glad, och caroline hade tagit med en bok som handlar om Au pairer, den är säkert ur intressant! Tack gullungar! Sen hade alla med fika, så jag blev jätte mätt i magen. :D
Vi satt och spelade skip-boo och pratade massor, innan alla var tvugna att dra igen. Jätte gos att ha dem här!

Nu ska jag läsa igenom en bok, som vi skulle göra tills imorgon, ska på möte med andra aupairer i sthlm då. Jag satt och jobbade igår, men jag lyckades jobba i fel bok.. men nu har jag gjort boken till skolan i USA iaf! :)

Puss och kram!

16 Augusti

Tjaa
Idag skulle jag egentligen ha åkt, men pågrund av Visum blev det inte så..
Ska till Ambassaden imorgon, och bli interjuvad, så att jag inte är en teorist eller att jag vill bosätta mig i landet för gott.. jag är fan rädd, att jag inte säger något fel eller något, så att jag inte får mitt visum, det skulle ju vara ett fiasko. Aatt jag inte hittar dit, eller att de tror att jag är en teorist! har prövat kläder nu, och valt några som ser icke teoristiska ut.. Sen kollade jag på sl hur man ska gå, och enligt den ska jag komma 30 minuter i förväg, men jag får inte gå in i själva ambassaden förän 5 minuter innan min tid.
Jag inte ta med mobilen, dem är väl rädda att det är en bomb eller något.. åka själv till sthlm, inte veta vart jag ska, och inte ens få ha mobil med sig! fysjutton! :'(
Jag var och tog foton till visumet idag, och mitt internationella körkort, det gick väl bra, bara att jag ser ut som en svettig gris på den.. men när jag kom hem såg jag att på visumet fick huvudet inte vara större än 35 mm. och vilken tur har jag inte, på pricken 35 mm, vi hämtade linjal! Så ska faktiskt ta med den imorgon och visa, traadaa 35 mm! betalade 300 spänn för dem där fotona, kul om de inte funkar liksom.. >.<
Idag har jag och Nicklas varit duktiga, vi har varit och gymmat! Gymmet hade stängt, men Lasse var snäll och släppte in oss ändå, så att vi fick gymma. Vi hade missat uppehållet de hade mitt på dagen.. jaja, Ska snart tillbaka till Nicklas, så ska vi gå till hans farfar och se när united spelar. Nicklas kommer tvinga på mig en röd United tröja.. hejjar inte ens på något lag i engelska ligan, och pappa kommer typ säga upp kontakten om jag börjar heja på united och inte tottenham.. Suck, killar.. :)
Önska mig lycka till imorgon! :S
Puss!

15 Augusti

Nu börjar det bli verkligt..
Min store bror, Tobias, drog precis. han ska plugga till Serietecknare ett år i Malmö. Så idag var sista gången jag såg honom på minst ett år.. Det kändes jätte konstigt att ta avsked och veta att man inte kommer ses igen om högst en månad som det alltid brukar vara. Tobias kommer hem igen till "Abbes cup", men det är veckan efter jag har åkt, så vi missar varrandra där.. Kommer sakna honom!

Igår hade vi ett avsked med mestadels släkten och vänner till familjen, då vi spelade brännboll, käkade korv med bröd och hade mysigt. Fick några jätte fina handdukar, asbra att ha! Sen fick jag fickpengar av farmor och farfar, som jag ska växla till dollar hade jag tänkt. :)

Jag börjar få resfeber nu.. jag vet inte vad jag ska ha med mig, eller om jag ens kommer klara vara borta ett år. Jag menar, jag saknar min familj och Nicklas nu, och jag träffa dem för bara några timmar sen allihop! Sjuukt.. jag får ta med mig ett gosedjur och krama sönder när jag saknar folk, sen kommer ju Moa bo bara 2 timmar bort, iallafall någon jag känner igen från hem miljön! :)

Nej idag ska jag ut och gå en lång promenad med mamma, för att få bort min träningsvärk, och för att komma in i träningsmönstret igen. Jag ska trotsa strömmen och bli vältränad istället för tjock i USA! :)
Nicklas ville inte ha en tjockis när jag kommer hem, såå jag ska visa han! ;D Får väl hoppas jag bor nära ett gym, annars kommer jag aldrig orka. haha. :)

Nej men ni får ha det så mysigt, vi hörs!




Peter ger sig på enhjulingen!



Nästan alla, i väntan på brännbollens start, :)

<3


13 Augusti

Nu närmar det sig.. Den 30 Augusti far jag iväg till New york för en förberedelsekurs, och träffar massa andra Aupairer. Och sen den 3 september åker jag vidare till Yarmouth som ligger i Portland, delstat Maine.

Där kommer jag träffa min värd pappa och hans tre barn, 10, 8 och 7 år gamla.
Barnens föräldrar är skilda, så jag kommer att jobba när barnen är hos pappa och när dem är hos deras mor så får jag chans att se USA lite extra.

Även om det kommer bli tufft att lämna allt hemma, så blir det nog bra för mig att komma iväg ett år. :)

Jag hör av mig senare, lovar en bättre uppdatering!
(Vilket inte lär vara svårt att hålla, jag har väl inte varit den bästa uppdaterarn hitills.. :))

RSS 2.0