30 Mars

7 Månader i USA!

Idag har vart en bra dag med ungarna, Kurt kom hem på kvällen så ungarna sov hemma.
Lekte med Ben på dagen, berätta för honom om man bromsa cykeln tillräckligt hårt så blev det märken i gatan, och så skulle han förståss testa. Varpå han tar cyckeln och cyklar i en vattenpöl.. och bromsar, och blir suuperglad när det är märken efter hjulen.. haha! hade inte hjärta att säga att dem märkerna inte var bromsspår utan det bara var vatten..

På kvällen kom iallafall julia över, och vi såg på never let me go. Såg att den kom ut på bio i sverige för 5 dagar sen, mouahaha! Vi hyrde den för 1 dollar, sug på den! Men den var iallafall okej, lite krånglig att hänga med i, men bra och sorgsen.

Ne men hepphepp, godnatt!

29 mars

Hej, jag tänkte uppdatera bloggen igår och berätta om canada, men jag var så himla trött! Satt och pratade med Nicklas istället och sen åkte på måla kurs. Vi började på en målning förra veckan, så skulle jag avluta den.. Känns som jag snarare förstörde den än att avsluta den. Suuuuck.

Iallafall, vi förflyttar oss tillbaka i tiden till Lördag morgon, efter 3 timmas sömn, 4.30 på morgon så satte sig jag, Bilge, Sarah, Rebecka och Debbie i bilen påväg till CAANADAA, tjoohoo! 20 minuter senare kommer en av tjejerna på,

-skit, jag glömde min klänning, och jag har iinget annat att ha på mig ikväll!

Så, vi vänder.. 40 minuter senare var vi på samma plats igen, och resan fortsätter. Efter ca 3½ timmes körning är vi i tullen mellan USA och Canada. Vi gav våra pass och allt var fri och fröjd när vakten kolla igenom, tills hon kom till sista passet- ett turkiskt pass.

-I'll be right back..

Ohnoo tänkte vi.
Grejen är att tjejen med turkiska passet egentligen är tysk, men har ett turkiskt pass, och hon visste innan att det kunde bli problöem, så hon hade ringt företaget vi är här med, cultural care, och de sa
-Du behöver ingenting extra, lita på mig..
Så, där satt vi, och vakten kom tillbaka och säger
-Du vet at du behöver ett canadentiskt visa med ditt turkiska pass va?
OOHNOO.. Något sånt hade hon ju inte, och hur rasistiskt är inte de, ingen annan behövde det förutom hon, för vi andra hade europeiska pass.. suuck.

Så vi vänder.. På vägen tillbaka kommer vi till den amerikanska tullen, jag som kör tänker
-men vi var ju inte ens i canada.. de måste ju ha något sammarbete av något slag..

och svänger förbi tullen och kör på vägen brevid, varpå hela byggnaden böärjar blinka och yla WIIIOOHOOOWIIIOOOOOO! och 2 vakter spriinger ut från huset! hahah, kände oss som värsta brottsligarna! Tväääärbromsar, och får backa tillbaka. Vakterna var inte glada..
Så ber dem oss alla att hoppa ur bilen och komma med dem in och så tog de finger avtryck på oss och kolla pass och grejer.
-Vi blir nervösa när folk kör förbi tullen.. 
hööhöö..

iallafall var det inga problem där, vi ringde till en kompis som var kvar hemma, och hon kom och mötte oss och plockade upp Bilge på halva vägen, vilket var jätte gulligt! Tyckte så sjukt om Bilge, skit regler..

Iallafall så körde vi tillbaka 2 timmar för att lämna av henne och sen 2 timmar efter var vi tillbaka i tullen igen, vakten var ganska förvånad när vi kom tillbaka, och vi blev förvånade att hon inte kollade bagaget om vi hade gömt Bilge där..

Sen väääl var framme i canada, så åkte vi till Montréal, och efter 12 timmars körning (istället för 6..) så var vi framme vid vårat hotell. yeaay. Vi fixade iordning oss och sen gick vi ut på en kineisk restaurang och käkade mat, guud så gott det var!

 

Efter middagen gick vi runt lite och kollade efter något roligt ställe att gå ut vi, så hittade vi en hel gata med passa krogar och clubbar. Sweet! Vi gick in på en av pubarna och tog oss en sex on the beach. (en drink.) Vet ni, de kollade inte ens legg, från att komma från ett land där man inte ens får kolla på alkohol till ett land där man kan beställa utan att ens dra fram legget, härlig känsla ska ni veta!
Efter drinken så gick vi hem till hotellet, och insåg att det var långt och kallt att gå.. så vi bestämde oss att ta taxi ut till krogarna efter! Vi fixade oss på hotellet, och mötte även en kille som bodde i grannrummet som ville gå ut med oss. Sagt och gjort, så blidde det!
han betalade taxin också, hiihii :D

Först när vi kom ut var vid 10 snåret, så fortfarande rätt tidigt. Nån randoom kille på gatan sa åt oss att komma in på hans krog, och att de bjöd på första drinken. Gratis är gott, right? Så dit gick vi. Dem hade väldigt erotiska målningar på väggarna.. Detaljerade sexmålningar.. Väldigt fint sådär.. men vi stannade där en stund faktiskt, tills det började komma in folk, då gick vi!


Vi gick till en klubb med en kö utan för. Kö=folk! Där inne var det massa människor, och vi hade jätte skoj! Vi kom dit vid elva, och heelt plötsligt var klockan 3 så dem stängde. Vilket verkade vara ganska lagom, de andra tjejerna hade högklackat, så de kunde knappt gå, haha.. jag valde att dra på mig ett par ganska bekväma skor, måste börja använda mina högklackade dock! haha..

Morgonen efter gick vi ut och åt frukost på ett café. Fick en jätte fint upplagd frukost som jag var väldigt nöjd med, sen åkte vi iprincip hem.
Helgen var helt underbar, och lite mer galen än beräknat.. :)
Fler bilder finns på facebook.

Puss på er mina fina!


25 mars

Idag har varit en softpotatis dag!
Vart ledig hela dagen, vaknade tidigt av mig själv dock.. suck.. Såå jag låg och såg lite serier innan jag åkte in till freeport och köpte en ny handväska och nya skor! Tillbaks hem och börjar städa ur bilen för att sedan städa köket och mitt rum.. Gosh vad jag är en duktig tjej!

Nu är Bilge och Sarah här, Bilge vaxar Sarahs ögonbryn och Sarah skriker.. haha! Dem är så tjejiga.. Vi inväntar Rebecka och Debbie också, sen blir det sängen för imorgon klockan 4 på morgonen sitter vi i bilen påväg mot CAANADA! Yeaay! Alla är sådär överdrivet spända för att gå ut imorgon kväll, alla har varit här runt ett halft år, och inte varit ute en enda gång. Så det ligger mycket fokus på utgången imorgon! Kommer nog bli hel grymt! :)

Nästa vecka lovar jag en bättre uppdatering!
Puuuuuss

22 Mars

Kors i taket, det är redan i slutet av Mars!
Mars har verkligen seglat förbi, om 3 veckor kommer mor, far och Arvid hit, och sen kommer Nicklas 2 veckor efter dem drygt. Livet är gott! Jag börjar få panik angående pengar.. Jag är usel på att spara..

I helgen ska jag iallafall till Canada, Montreal! Vi bokade Hostel idag, yeaaay! Blir jag, Bilge, Sarah, Debbie och min kära svenne Rebecka som åker, kommer bli fet nice. Men jag planerar att snåla med mina pengar när jag är där, köpa mat förståss, boende, och alkohol.. mihi! Måste ju, man kan inte åka till ett land med 19 års gräns, uutan att köpa alkohol? Nejnej! :) Kommer bli grymt! Sen är det storsparing på mitt schema. Ska nog göra lite beräkningar nu efter jag har bloggat klart!

Idag så fick jag i uppgift att köra till sugarloaf, fram och tillbaka.. För vi var där i helgen för sista gången för terminen, och så försökte vi få in allt vi hade i bilen.. haha, gick sådär kan man ju säga. Så vi bara lämnade det som inte fick plats. Visade sig att vi lämnade några läxor och grejs som behövde vara inlämnade.. Så.. jag var tvungen att åka upp. Det tar normalt 2½ timme att åka upp dit, så jag lämnade huset 7.00 imorse, och brummade iväg.. Dit vägen tog 3 timmar för att det var en olycka på vägen så stod still i en kvart, plus att de va slask och riskigt, medan hemvägen bara tog 2 timmar. :D är helstolt över att jag orkade köra själv 5 timmar sådär iprincip isträck.

Föresten, jag köpte en snowboard bag förut, sa jag det? Tror jag hittade den fulaste snowboardbagen någonsin, men hade kollat någr affärer innan och de hade sslutsålt, och i den sista affären jag var i, hade dem eeen kvar. Taget! Aja, den får plats med skorna, boarden, hjälmen oooch glasögonen. Så den duger fint!

Nej nu ska jag räkna pengar så jag inte är pank när det väl gäller..
Pussssss


Jag just nu! Aldrig varit hetare!

17 Mars

Hej!

jag och ben gjorde walkitalkis igår! (Walk-and-talk'is? ;s vet inte hur de stavas, men nu fattar säkert.) Så vi Hade två muggar, (Sånna där röda party muggar som man ser på film, coolt!) alimiliumfolié och ett snöre. ibörjan fick jag för mig att de funkade rätt bra! Men efter ett tag så funka dem inte alls.. Batterierna kanske tog slut.. hööhöö. Jag är för lustig! :) men det var skoj att testa på iallafall.




Det spöregnade det ute, så jag och Ben stannade inne och pysslade hela dagen typ, innan vi agerade som taxichaffuörer till Bens äldre syskon.
En onsdag för mig;
12.30- Hämta Ben och lek med honom
15.00- Sätta Ben i bilen, och hämta Katie vid hennes skola och köra henne till hennes stöd matte.
15.20- 15.50- roa Ben (vi åkte hem och gjorde varm choklad)
16.00- Hämta Adam från hapkido
16.15- Lämna Adam vid matten, och hämta Katie
16.30- Lämna Katie och Ben hos deras mor
16.50- Hämta Adam hos matte läraren och köra hem honom till hans mor.

Myyycket köra bil..

Kände mig så dum igår, körde och skulle hämta Adam på hans hapkido, de spö regna, men jag ville ändå inte lämna Ben i bilen pga av massa regler.. (kan bli arresterad om jag lämnar barn i bilen ens för en liten stund..) Så jag drog med honom ut, vi springer, Ben ramlar i värdens vattenpöl, så han är plask blöt. Vi går in, och jag inser att skit- vi är på fel ställe.. Adams hapkido var inte ens i den skolan.. Så däe står Ben, som ville stanna i bilen plaaskblöt, för ingen andledning alls.. Stackars pojke.. :(


Idag har det iallafall varit strålande väder! vi har lekt utomhus hela dagen typ. Tog några bilder med Ben, han är nog världens sötaste pojke!

För övrigt är det st. patricks day idag, så alla irländare bär grönt. varför? För att de är irländare! Men varför ska man bära grönt? Iiingen aning.. Jag tror jag har frågat varenda amerikan, men ingen vet varför, de bara drar på sig något grönt. haha.. Så alla ungarna var grönklädda idag iallafall.

(Ben tog bilden, fint finger sådär. ;))


På kvällen drog jag med mina tyskor till the mall. och jag köpte- en redbull, och en frapiccino, jag är gryyymt stolt att jag inte köpte några kläder. :D Efter det så kom Sarah och Bilge över, och vi börja snacka om allt som hnder i japan, och world trade center, och massa hemska grejer som hänt i tyskland och grejer. Efter det vill man inte vara ensam i ett stort hus längre.. :( Jaja, imorgon blir det sugarloaf med ungarna iallafall så då är jag inte ensam! :)

Puuussseeennn

15 mars

jag leever!
Jag har verkligen inte haft lust att blogga, och vet ni? Då gjorde inte jag det!

Var uppe i sugarloaf i helgen iallafall med Sarah, vi hade jätte mysigt! meningen var att hela min familj skulle upp på fredagen, och så skulle jag passa killarna på lördagen medan Katie och Kurt var iväg på en tävling med Katies skola. Så jag och Sarah satte fart i en bil mot sugarloaf, och halvvägs upp får jag ett sms av Kurt som säger att killarna ville se tävlingen, så de kommer upp imorgon kväll istället. jaahapp, då var de bara jag och sarah! Yehoo.
första vi möter av där uppe är att våran nyckel inte funkar till dörren och att alla andra dörrar är stängda. Skiiit.. Så vi åkte upp till hotellet som gav oss nycklarna från början, och de säger att de ska skicka någon som låser upp.

Vi åker tillbaka till condon, och väntar utanför. Efter ett tag kommer en polisbil, som kör förbi oss. "shit, en polis här!!" var min första tanke.. medan Sarah springer efter bilen. "nononooo dont gooo!" de var tydligen vår kille..
Iallafall kom polisbilen tillbaka och släppte in oss! :)


Lördag var en rolig dag i backen, trots att jag och Sarah ligger på olika nivåer tyckte jag det var roligt. Vi delade upp oss lite ibland, tog olika nivåer påå backar, men möttes där nere och tog liften upp tillsammans, mys!


Söndag- aupair möte, var rätt skoj att träffa alla igen!
Hade också 10 mån med Nicklas, wihoo <3

måndag- jobba 2 timmar med ben. vi målade ägg. Efter att jag lämpat av honom så hade jag min målarkurs, vilket gick hyffsat bra faktiskt, blev ganska nöjd med min målning! Dock, väärldens huvudvärk efter, kanske av färgen, vettetusan.

Idag- segis dag, jobba 2 timmar och lekte ute med Ben, och sen har jag gymmat. :)

10 Mars

hej, nu på kvällen har jag varit hemma hos sarah, med henne, Bilge och Anna. Vi satt och pratade, och det var hel mysigt! Jag gillar dem där tjejerna, de är enkla att prata med och enkla att skratta med- precis som vänner ska vara, eller? :)

Annars idag har jag och Ben målat äggskal, och hängt upp.. Ben tyckte det var jätte skoj, och gjorde två stycken. En till pappa och en till mamma. Fast, den till mamma råkade han krossa, så vi ska göra fler imorgon sa han! Kuuul. Ska nog googla på fler påskpyssel man ska göra. För färgat papper och piprensare stimulerar inte riktigt för honom.. Jag menar, han älskar att pyssla, men måste ha det mer konkret, så han ser sitt mål.

Tänker köpa klistermärken och sånt.. frågade vad för sorts han ville ha "köp några med pistoler!" Hm, är han kille eller är han en kille? jag tippar på kille.. :)




Nu är klockan halv två på natten, och jag har näästan städat klart mitt rum. Jag får alltid upp suget precis sådär när jag ska gå och lägga mig. Nu funkar det ju, eftersom jag börjar jobba halv ett imorgon, men förut när jag gick i skolan och skulle upp 7.. att städa till halv två är väl inte så bra kanske. Fast jag måste ju ta chanserna jag dem kommer, inte ofta jag får lust att städa inte..
Vi haar en städerska, men hon har fått för sig att jag städar mitt eget rum. Haha.. toan såg helt förskräcklig ut, men nu skiner den igen, guud vad duktig jag är! Tillochmed skapat ett kuvert för mina kvitton, tjoho!

Btw har jag bokat hostel nu för när Nicklas kommer, nu saknas det bara resebiljetter till och från, New york från portland, sen så är det bara vänta på att den rätta dagen är här. Det kommer bli helt kalas, ha honom här i två veckor för mig själv! :)

Men hörni läsare, jag känner att jag vill veta vad ni vill läsa om? Vill ni veta mer om barnen, eller om vad jag gör, eller mer känslor eller vad vill ni läsa? Nu har ni chansen att påverka styrelsen på menberg.blogg.se! Stoooort! ;)

Puss så länge <3


Min och Bens SvampBob fyrkant :D




9 mars

heeellu, jag är precis hemkommen från collage. Vi såg en film om födelse. Visade sig att var femte kvinna i usa gör kejsarsnitt.. och så förklarade de skillnader i känsla och risker osv med kejsarsnitt och vanlig födelse. ganska interessant faktiskt..

iiiaallafall, jobba går rätt segt nu för tiden. Jag älskar ungarna, men de är rätt negativa, och säger nej till alla mina förslag. och jag som känner mig galen när jag är i huset för länge blir galen på att bo och jobba på samma ställe ibland.. jag menar, vilken 5 åring slår ner föreslaget- gå på badhus? knäppgökar..

Som det ser ut hänger Sarah med till sugarloaf i helgen, sweet! Kommer bli kalas skoj, så hoppas de blir av. Men eftersom de har satt ett aupair möte klockan ett på söndag blir det tillbaka tidigt.. om jag inte skippar det.. Veem sätter ett aupair möte klockan ett?! folk klaga när de va kl 3.. och vad tänker dem då? Jo, men vi sätter de klockan ett så INGEN kan! :D:D

iallafall.. idag är jag ledig.. såå vettetusan vad jag ska hitta på, gymma kanske, och sen har jag en dejt med nicklas vid 5. så dagen blir nog bra idag också.

Pusss på er!

6 mars

Igår gott folk och vänner var jag och shoppa med Lindsay, Nadine, Bilge och Sarah, jag köpte en hel söt sommar kjol, så detta blir min outfit denna sommar! Iallafall en timme eller två.. Är inte van med högklackat, så dem dödar mina fötter!



Iallafall åkte jag och Sarah till Portland där på kvällen. Vi testade att komma in på olika krogar, första vi försökte på var det live musik, och grejs. Vi mötte en man utanför som vi frågade hur gammal man var tvungen att vara, 21 förståss.. Men han kollade på mig och sa hur vacker jag var hela tiden, och så sa han att han spelade i en av banden, så fixade han in oss.. Asbra! Fast, han var lite läskig.. inte direkt i min ålder..



Så där stannade vi ett tag, sen försökte vi på andra ställen. Vi försökte på 5 ställen totalt, och kom in på 2.. helt okej? Självklart var vi duktiga flickor och drack läsk. :)

Idag hade jag min första home delevered pizza! Trodde de skulle komma nån snygging i min ålder och leverera den.. tror ni inte de är en gubbe på 50+ som kommer? Hur kul är det?! Aja pizzan var god iallafall.
Kurt berättade att the pizza guy var collage studenternas bästa vän, eftersom de inte har bilar, så kan de inte ta sig någonstans. Iallafall berättade Kurt när han gick på collage, att pizza killen ibland lämnade bilen igång, medan han bara sprang in och ut till studenterna på collage för att lämna av pizzorna och sådär, speciellt när de var kallt ute så kom han tillbaka till en varm bil. Så kunde stunderna flytta på pizza bilen, kanske inte nödvändigtvis långt, men tillräckligt långt för att pizzakillen inte ska veta var den är, och att det ska förstöra pizzakillens arbets dag. Hel taskigt, men lite roligt tyckte jag.. haha, stackars pizza kille..



På kvällen idag såg jag och sarah på "the wall street". Rätt krånglig film, säkert hel bra om man förstår sig på pengar till en annan nivå jag gör!

Puss o godnatt mina söta

4 mars

Jag har jobbat med mina killar de senaste dagarna, och fy vad underbara dem är! Ben sa för första gången igår att han älskade mig! Eller..

-Johanna, i looove you!"
-Oh! Thats so sweet, i love you too Ben!
-Can I play wii now?
-No..
-Oh darn it, it didn't work..

haha.. fast han sa de fler gånger under dagen. Blev helt lycklig! pratade med Alison på kvällen och hon sa att det skulle bli super jobbigt sen när jag åkte hem.. Men, det är ju trots allt ett tag kvar! 

 Idag så hade jag pojkarna igen. Vi var på bibblan, och på bokaffärn, sen lekt vi ute en stund och så satt vi och snuggla i soffan medan vi lyssnade på pippi långstrump! Jätte mysigt.. pojkarna är väldigt kramgoda, som dem satt liksom på mig typ.. :)
Killarna har även kommit i underfunn med mitt efternamn, så de kallar mig hela tiden "JohAna Börg".. Och idag var första gången jag blev kallad "Johanna Burger.." haha. Adam tyckte det var tur att jag inte gick i skolan, då skulle säker nån elak person kalla mig "Johanna Bugger" (Johanna Snorkråka).. Haha.. kanske ska va glad att jag inte gick i en amerikansk skola med mitt efternamn?

Nej men hörni, sovdags. Alison kommer över imorgon vid 8.. Egentligen skulle vi vart i sugarloaf nu, men Kurts flyg strula.. så han kommer inte hem förän imorgon. :( Tycker synd om honom.

Pusselipuss


28 Februari

6 månader, ett halv år, halva tiden!
(tyyp, eftersom inte 30 feb finns!)

Iförrgår var det snöstorm, igår var det isigt. Idag snöade det på morgonen, och sen började det att regna. JAAA, slask och iiiis! <3

När snön smälter från taket i detta hus, så droppar det från taket i hallen.. Inge bra alls! Men idag droppade det inte utan det bokstavligt talat rann från taket, från flera ställen. Lät som någon tog en dusch i hallen, eftersom vi ställde en stoor hink under, som vatnnet plaskade ner i.. Läskiga var att vattnet kom från en lampa, så vattnet rinner precis vid massa ledningar..



Annars idag har jag skypat med Arvid, mamma och pappa. Arvid tyckte det var för tråkigt att bara sitta och se normal ut, så nu har jag sett han i alla hans fulaste miner tror jag! :)

Jag har även vart och gymmat, första gå gen på 2-3 veckor. haha, latmask jag är.. Jobbade inte idag, och jobbar knappt imorgon heller, så då blir det gym igen!

var på Leanns måla kurs också.. börja måla med oljefärger.. hahah, det var rätt svårt att få till färgerna jag ville ha, så, när leann sa att de var 15 min kvar hade jag knappt börjat på min målning.. Så, blev inget nöjd alls faktiskt.. Bättre lycka nästa gång!

Nuuu blir det sova och lämna februari bakom mig och vakna i soliga mars!
*håller tummarna och kniper ögonen på att snöstornmarna är över*
Pusselipuss

RSS 2.0