27 Januari

tjolahopp soldater, nu blir det krig!

eller nått.

Var som sagt i sanford hos Linn i helgen. det var ysigt, vi gick först på bio när jag kom dit. Visade sig vara en bio där man beställde mat i salongen. Så, var som en restaurang, med bio.. Vi såg på nån film. Mitt minne är så underbart bra, att jag inte ens minns vad filmen handlade om..

Iallafall, så åkte vi hem till hennes hus efter och hade middag med hennes värdfamilj och deras grannar. Man märkte rätt väl att Linns värdföräldrar är runt 30 års åldern, för det var ett heelt annat tempo att snacka med dem än att snacka med tex. Kurt.. De babbla på som tusan, skämtade och hade sig. var jätte trevliga! :D

Slutade med att jag stannade över där, och imorse var jag och Linn och bowla med en annan tjej från Brasilien- Daniella. Jag visste att det skulle finnas små klot på det bowlingstället- men inte att det baara fanns små klot. Så, det var som en tung kula, lite större än 2 knutna händer ihopsatta, så skulle man få ner konerna, fast de var normal stora.. så blev ju svårare.. Jag torska..
En annan grej som var annorlunda med det stället var att man skötte tv'n heelt själv. först skrev man in namnen och så, som man brukar få göra. Men, när man ville ha nya koner så fick man trycka på en knapp, och så fick man själv skriva i hur många koner man fick ner under sin tur.. Bara jobbigt

Efter käkade vi kinesmat :D yummi!

hemma i yarmouth ringde jag upp min fina Sarah, vi åkte till en hookabar, och där satt vi ett bra tag och tjattra. :) Mysigt värre!

Jag hade kameran med mig till sanford, men den stannade i väskan- i huset hela tiden. Såå, inga bilder för er. Här kommer några från hookabaren iaf!





seeer ni ringen?
Jag är som larven i alice i underlandet! ;)

puss o godnatt


26 februari


Min spargris! Nu ska jag bli rik



dagens look.
Och ni som känner mig väl, så ser ni bakom att mitt rum ser likadant ut här som hemma, det är väl skönt att veta att jag inte förändras sååå mycket! ;)

Nu åker jag till Linn, tjosvejsan! Kommer hem imorrn eller ikväll! :D
Puss

25 feburari

Mamma ringde idag och påpekade att jag inte hade uppdaterat bloggen eeller facebook på flera daagar! Så, här har ni mig!

Idag har varit en väldigt seg dag. jag vaknade av en Kurt som knacka på dörren, och börja skratta åt mig.. för jag vaknade hastigt, men hade täcket över huvudet, så det enda han såg av mig var en nos och ett öga. :) Men iallafall, så ville han säga att planerna var ändrade, och att vi skulle åka snart. Happ, på med kläderna käka frukost och sätta sig i bilen blev det alltså. Kelly körde- kurts syster. Och snön vräääkte ner. Väl i yarmouth har jag bara legat på soffan hela dagen. Var till hannaford en sväng, och till clayplay och ämtade en spargris jag målat. Lägger upp en bild på den imorgon.

Igår var vi och åkte i backen hela dagen, var jätte skoj! Vi har verkligen haft en kaanon vecka! Iallafall avslutade vi veckan med att bada på badhus. Så jag kasta runt ungar, lyfte och lekte och hade mig, vilket var roligt! När jag tillslut tog en paus i hot tuben, hör jag någon säga bakom mig "har du duschat sötnos?" till en av flickorna bredvid mig. Var på jag vänder mig hastigt "ÄRU SVENSK?!"
Första svenskan jag träffat sådär randoom, på 6 månader!
Visade sig att hon bor i Boston, men kommer från Vallentuna, och har bott här i 15 år. Tyckte det var kalas skoj att prata med henne! Visa sig att de har en aupair fr¨ån sverige varje år. Den dem har nu är deras tionde aupair, men hon hade semester den här veckan. Men hela familjen skulle upp till sugarloaf igen nästa vecka.. så jag gav henne mitt nummer, får väl se om aupairen hör av sig!

Imorgon ska jag iallafall till sanford och träffa en annan svensk aupair- Linn. Hoppas bara att det inte snöar för mycket..

Nu har jag sett på Alice in wonderland, jag gillar filmen, men satte på den efter att ha pratat med Nicklas rätt sent, så klockan är över 2 nu.. Duktig jag är som bloggar då va! Allt för er skull!

Puss och kram på er, trogna blogg läsare!


22 Februari

Trött chey!

idag åkte vi ut tiidigt. Igår hade kurt och ungarna en deal på att vi skulle ut 8 på morgonen och åka tills 11, så fick ungarna chicken fingers till lunch. Jag stör mig fortfarande på det faktum att kycklingar inte har fingrar.. men chicken fingers är mumsigt! ser ut och smakar som stora chicken nuggets.

Iallafall blev jag släpad upp lika tidigt dag, och så stack vi ut. Hade en härlig dag, blå himmel, och hård bra snö. Dock tror jag att jag har blå märken på knäna och rumpan efter mina misslyckade trick..
Bra snö att åka, men inte att landa på!


På kvällen mådde jag inge vidare. Så Kurt och gänget stack på restaurang, medan jag var hemma och pratade med min fina Nicklas. Kändes som det var viktigare.

Nu är klockan nio, och jag ska sova! såhär tidigt har jag nog inte somnat sen de 2 första veckorna i usa. Då var jag helt sluut av tidsskillnaden.

Puss på er.


21 Februari

Uppe i sugarloaf!
Snön har varit dunder bra, och jag har börjat försöka på att göra hopp med brädan. Jag har själv kommit under funn med att när jag tänker "OOOOH hjälp, jag kommer döööööö, gaaahhhh", då ramlar jag, och när jag tänker "den här sätter jag!" de sätter jag! Så får ta mig i kragen och inte vara så mesig och skraj när jag hoppar så kommer jag göra volter snart!! (ehm..)

Just nu har jag en perid där allt går sakta.. Känns som det var ååår sen jag kom tillbaka från new york, eller som valentines dag var. Hm, en vecka.. Känns som jag står i motvind nu, och börjar längta hem.. Men, så får man väl känna ibland, ska bara komma på ett sätt att få allt att funka ändå.

Snart har jag varit här i 6 månader.. dagen skulle vart 30 Feb, men.. eftersom den dagen inte existerar får jag väl fira den 28 feb istället. Firar jag förmodligen med att jobba, tjooho!

Ni får ursäkta dålig uppdatering.

Puss

15 Februari

Tjoohoo,

imorse var det collage, sen åkte jag med Nadine till Freeport. Jag köpte ett par jeans shorts och en t-shirt. Funderar på att åka till the mall imorgon, och kolla om de har några snygga stövlar eller jeans eller vad som helst. Har tröttnat på min garderob.

Hämtade Ben vid skolan vid 12.30, och körde hem han till en kompis. Sen hade jag en timme ledigt igen, så då blev det 2 and a half men för min del. Kärlek på den serien! Efter hämtade jag Ben hos hans kompis och brummade mot Adams skola för att hämta upp honom. Jag tror han har kommit in i någon trotts ålder, dryg och gnällig.. = Gaaalen Johanna. Iallafall så blev han gladare när han fick komma hem och leka med sin plbåge.

Igår var jag, Sarah och Bilge ute och käka opch sen rökte vi vattenpipa, så här är bilderna sen det!

pussen


14 Februari

Grattis Tobias!! :)

idag är det alla <3 -ans dag, för er som missat. De firar det inte alls lika mycket som jag trott, menar jag har sett helt galet mycket i affärerna, men enda jag har märkt att de gjort för att fira i min familj är att rita kort till alla i skolan. Så ben hade typ 10 kort med sig hem från sina klasskamrater, vilket jag tyckte var gulligt! Jag köpte tuggummi maskiner till mina ungar, som var formade till hjärtan. Eftersom de inte förväntade sig något från mig så blev alla barnen jätte glada. :) Och göra barnen glada för 1 dollar styck.. jo, lätt värt det!

 

New York var aaaawesome! Helt galet!
Vi vaknade 03.30 på lördags morgonen, satt i bilen 4, och brummade iväg!
Framme vid halv elva, lämnade av ett skrivbord till Alisons syster, och sen körde vi mot vårt Hostel.. bara det att taxibilarna körde som galningar, så jag kunde inte svänga när jag ville svänga.. så när jag äntligen bytt fil så jag kunde svänga åt de hållen jag ville hade vi kommit in i centrala New york, körde förbi central park och förbi Times square.. Gaaalet! :)

Tillslut kom vi fram till hostelet. Fri parkering- yes! Sen vandrade vi in till times square, och mötte upp Philip och annise. Philip har bott i new york i 6 ånader nu, så han kunde stället rätt bra, så han var vår guide och jag tror vi såg alla viktiga ställen, som frihets gudinnan, var på brooklyn bron (tror jag den heter), uppe i top of the rock, såg där world trade center stod förr, oooosv. Så, Chatarina, det blev ingen shopping! Pappa sa att du skulle bli besviken.. ;) haha. Men jag köpte faktiskt en teddy bjön som det står "I <3 NY" på. Måste ju ha lite besvis på att jag varit där! ;)

Slänger upp några bilder, de andra finns på facebook, om ni är intresserade! :)

Btw, så var vi och åkte snowtubing igår.. GRYMT KUL! Går aasfort! :D Har ni inte gjort det så borde ni testa!



Jag och sarah på time square


Den här kulan stod emellan dem två byggnaderna av world trade center. Man kan fortfarande se hålen i kulan som byggnaderna gjorde när den rasade. Väldigt fint, och väligt mycket känslor när man ser den tycker jag.


New York från ovan, såå vackert!


Byggnaden i mitten är- empire state building. :)

Nejmen nu ska jag gå ner och hämta fler mandariner.
mer mandariner åt folket!
Pusspuss!


11 februari

Nej men nu hörni börjar jag bli nervös, imorgon ÄR jag i New york! Eventuellt tar vi bilen ner ikväll och stannar hos Kurts syster inatt.. annars tar vi förmodligen bilen ner inatt och ställer bilen hos Kurts syster, så det blir en låång bilresa iallafall, men vi sa att vi skulle dela på körningen. Men det är bra, på så sätt behöver vi inte vara rädda för att missa bussen.. jag är bara lite rädd att någon pajar bilen, eller att vi glömmer bort vart bilen står.. Men det var Kurts idé.. :P

Imorgon blir det antingen upp på times square, eller top of the rock, och ha utkik över NY, och sen planeraar vi att gå till central park.. bara för det är känt. Man kanske kan åka skridskor där nu? Lär man ju kunna! :)

Sen på söndag åker vi hem tidigt, och åker direkt till vårt aupair- meeting, där vi ska åka snow-tubing!

Hääärlig helg!


8 Februari



Riktiga cheey skor!
Nu är dem allt mina, mouahaaha!!!
ska bara se till att använda dem. :)

VET NI vad jag och Sarah gjorde idag? Nej men vill ni veta?
Vi boka Bussbiljetter till NEW YOOOORK! Wiihoo.
Så vi åker fredag natt, sent, och kommer tillbaka på söndag. Vi har aupair möte på söndag så sent på söndag blir det inte heller.. Enda problemet är att vi inte har någonstans att sova än. Men det löser sig.
Vi ska till New york baby!

Efter vi köpte bussbiljetter, åkte vi till the mall, och jag köpte tights, underkläder, fingervantar, och skor förståss! Bara nödvändiga saker- förutom skorna förståss.. men se vad fiiina! :)

Jobbade idag också. Hämtade Ben och hans bästis på dagis, och lekte med dem ett tag.. eller.. de lekte faktiskt väldans bra själva, så jag satte mig vid datorn en stund.. fyy Johanna.. Men dem verkade rätt nöjda ändå, sen hade Ben hapkido, och efter det skyndade jag hem och pratade med Nicklas en stund.
Han är verkligen världens bästa. :)
Kärlek på honom!

Nu ska jag sova.. typ.
Puss!


7 Februari

Tjoo

Var på målarkurs idag som min kompis leann hade. Var riktigt skoj, men jag kände mig som feeta amatören.. Visade sig att den bästa i den 4 antaliga klassen jobbade som konstnär.. kanske inte ska jämnföra mig med henne.. Här är iaf mitt bästa resultat ;




Var på collage imorse, är svåårt.. svår engelska, högt tempo.. pjuh! efter åkte jag och gymmade. Tom mage och gym.. det blev inte ett hårt pass kan jag säga. :)

Jobbade med grabbarna senare. Passa de en liten etund bara, Katie är i Irland den här veckan med sin mormor, hon verkade hel lycklig och pirrig inför resan, hoppas de har det grymt! :)

nej men..
puss!

6 Februari

Grattis mamma!!

Igår var det en underbar dag i backen. Himlen var klarblå, och snön var kanon. Första gången detta år som ungarna var ute från det liftarna öppnat tills dess de stängde, kalaskul!

 Dock så följde en av ungarnas kompis med upp, och planen var att jag skulle lära henne åka bräda.. Svårt att lära någon som vägrar att lyssna dock. Hon gled istället ner på rumpan, frivilligt, och fick med sig Katie att göra samma sak.. "It's fun!" Nej, det är pinsamt att åka med 2 rumpglidare.. Tvingade de att ställa sig upp..

Dock är hon rätt rolig den där kompisen, hon sa;
-Spell I cup.
- I, C, U, P. (Aj ce u pe= I see you pee.)

Tyckte den var rätt skoj! haha, min humor..
På kvällen stannade jag ocg Adam hemma medan de andra var på restayrang, vi var trötta, så vi låg i soffan och pratade och spela spel istället. Var mysigt!

Idag var en snöig dag så jag och Ben stannade i condon. Var mysigt. vi spelade in filmer på honom och grejs. :)

Puss och kram på er.

4 Februari

Ber om ursäkt för kass uppdatering.. Har inga bra skäl faktiskt. :)

Har jobbat hela veckan! Varit helnajs, var en "snow-day" i onsdags.. Rastlösa barn som säger nej till ALLA mina förslag är inga roliga barn.. Så kunde man inte ta sig någonstans heller för att vinterdäcken på bilen är helt fantastiskt dåliga för att ha 2 meter snö.. Eller det kanske är typ en meter snö.. men iallafall!

i tisdags var jag ute med Lindsay och Sarah. Vi satt på LL bean och pratade och drack våra drinkar från star bucks, sen gick vi in till barnavdelningen och målade lite på en svart tavla. Haha, och kände oss små igen! Precis så kommer Sarahs kompis, bra första intryck att stå att måla kaniner på en tavla.. haha. Men dem var väldigt trevliga. Lindsay drog efter ett tag, så jag och sarah hängde med sarahs kompisar hem till dem och såg på tv och prata och sådär. Riiktigt trevligt. :)

 

Just nu är jag i Sugarloaf, åkt hit med ungarna. Jag och Kurt disskutera lite i bilen om hur folk reagera på när jag sa att jag bodde hos en singelpappa.. haha. berätta för han att folk alltid säger "så du bor hos PAPPAN? ;o" Och sen berättade jag att mamma var lite tveksam i början, och sa "ska du flytta till the Adams family?!" haha, tyckte han var kul! :)
(Btw, mor och far, vilken flygplats åker ni till i new york, finns 3.. är ju rätt lyckat om vi tar samma! :D)

Nu ska jag sätta på Two and a half men, och sen dejta kudden. Imorgon blire snoooowboaaaard! :)
Pusspuss


1 Februari

Hörni! Nu är vi inne på en ny månad!
Alla <3 dag snart och grejer! Första gången man har pojkvän över alla <3 dag så är man inte hemma.. typiskt. Men vi får fira den dubbelt nästa år!

Skrev i förra inlägget att jag var i Sugarloaf med brudarna, vilket var en kaanon helg!

Fredags kvällen så satt vi mest och pratade, och hade jätte trevligt. Vi kom upp runt 10 snåret, för vår vän från Boston hade kört vilse.. så istället för en 2 timmars resa till yarmouth blev det en 4 timmars resa. Så vi packade in i bilen runt halv 8, och åkte mot Priscila och plockade upp henne på vägen. Grejen var att v skulle möta rebecka och debbie där.. och eftersom hela condon var låst så skulle de ju inte va så bra om de kom flera timmar innan oss.. Men visa sig att de fått massa beskymmer på vägen också, så de kom precis efter oss dit. Peerfekt.

Lördag morgon, upp tidigt, ut i backen! Hel najs! Sarahs och priscilas första gång på skidor. (Den här vintern är även Priscilas första gång att se snö och is..hon kommer från Brasilien.. är inte det rätt starkt att ställa sig på ett par skidor då? :) ) Dem var duktiga!
På kvällen käkade vi mat, och sen spelade vi lite biljard innan vi åkte tillbaka till condon, och alla var heelt slutkörda, så det blev ingen sen uppesittarkväll inte. Men den var rätt mysig ändå!

Söndag så blev det ut i backen igen. Sarah och Priscila hade bestämt dagen innan att de inte skulle åka något mer.. Men, det sluta med att sarah åkte hela dagen, och ville inte åka hem, och Priscila åkte halva dagen! Kalas!
Sarah och jag tog lektioner, hon på skidor och jag på snowboard. Jag kan åka, men jag åker alltid med vänster fot fram, så jag ville ha lite tips och råd om hur jag skulle kunna åka med höger fot fram, på ett bra och smidigt sätt. Så jag satte upp mig på en grupplektion, men fick en privatlektion. Sweet! Läraren var astrevlig, och hel duktig snowboardare!

Jag ramla, och slog mig lite här och var, MEN, åkte ner för heela backen med högerfoten fram! Så nu ska jag bara övaövaöva. Ville testa lite hopp också.. haha. Testade ett mellan hopp.. och jag hade väl inte direkt räknat med att flyga upp så mycket i luften.. Så jag tog sats, och hoppa, och blev chockad över hur högt upp jag var - GAAAAAAAAAAAHHHH, och ramla på rumpan... Snyyyyggt Johanna..
Andra gången jag testa hade jag mindre fart, kom inte upp så högt och landa iallafall..

Hade verkligen en toppen helg! Och längtar verkligen till fredag då jag ska upp igen, så jag kan träna på att åka bakvänt! :)

Lite bilder.






Idag blir det jobbelijobb. Hämtar Ben vid skolan, och sen är det vanliga hapkido visan!

Btw! Igår såg jag en kalender som Adam gett familjen i julklapp. "to my family" Stod det på den. Måw tänkte jag, men öppna den aldrig. Igår såg jag att Januari rutan är öppen, och då såg jag även att de fanns lyckohälsningar till en i hans familj på varje månad. Vet ni vad det stod på Januari?
"Dear Johanna" och så stod det om hur han önskade att min bil var varm i januari så jag slapp frysa.. Vilket innebär att han ser mig som en i familjen! :) Jag är med i Augusti också, där det står att han önskar att jag inte blir varm alls, eftersom det är så varmt ute. Guullunge han är! :)

Puss kalas!


RSS 2.0